Astazi la pranz a fost anuntata oficial fuziunea dintre Alpha Bank si Eurobank. Dupa fuziune, structura actionariatului va fi 57,5% pentru vechii actionari ai Alpha Bank si 42,2% pentru vechii actionari ai Eurobank. Odata cu finalizarea fuziunii si majorarea capitalului social, participatia familiei Latsis in noua banca va fi de 13% , a familiei Kostopolous de 4%, iar a fondului Paramount de 17%.

Intr-o declaratiei comuna a celor doua banci sunt mentionate, printre altele, urmatoarele:

 Consiliile de administratie ale celor doua banci anunta ca au cazut de acord asupra fuziunii dintre Alpha Bank si Eurobank.

Noua entitate detine cote lider de piata in toate ariile importante ale activitatii bancare din Grecia. De asemenea, va fi o prezenta semnificativa in Sud-Estul Europei cu o retea de peste 1300 de unitati in 8 tari si se va numara printre cele mai mari trei grupuri bancare din Romania, Bulgaria si Serbia. Va fi unul dintre cele mai mari 25 de grupuri financiare din zona Euro, cu active totale pro forma de 146 miliarde euro.

Rata de schimb a fost convenita la 5 actiuni ordinare Alpha Bank pentru fiecare 7 actiuni ordinare Eurobank EFG.

Noua entitate dispune de o baza larga de actionari, cei trei principali fiind familia Kostopoulos, familia Latsis si Paramount Services Holding Limited (companie ce reprezinta interesele de afaceri ale celei mai importante familii din Qatar), fiecare dintre acestea sprijinind atat fuziunea cat si planul de consolidare a capitalului.

Sursa: www.tanea.gr