Pe pietele internationale, pretul aurului continua sa creasca intr-un ritm agresiv. Se estimeaza ca slabirea semnificativa a dolarului i-a determinat pe investitori sa se orienteze spre metalul pretios. Pretul aurului este foarte aproape de 1.350 dolari pe uncie. In acelasi timp, exista indicii ca Rezerva Federala a SUA va continua sa relaxeze politica monetara pentru a stimula cresterea economica.

„Increderea in pietele valutare si monede, in general, este pe cale de disparitie. Pe fondul scaderii puterii dolarului, se observa sustinerea puternica a aurului, care reprezinta o investitie sigura”, sustine un trader.
Incertitudinea economica si slabirea dolarului au determinat pretul aurului sa creasca cu 8% fata de luna trecuta si cu 23% fata de inceputul anului. Traders si analisti estimeaza ca aceasta dinamica se va mentine, atata timp cat reducerea ratei dobanzii in Japonia a creat asteptari cu privire la continuarea relaxarii monetare de catre Fed.
Pretul spot al aurului a inregistrat un nivel record de 1.349,80 dolari pe uncie pentru a opta oara in ultimele doua saptamani.
Sursa: www.kathimerini.gr