Eurobank Grecia analizeaza consolidarea capitalului sau prin intermediul Poloniei. Initial a fost explorata posibilitatea emiterii de obligatiuni convertibile in actiuni, insa conducerea a decis sa valorifice subsidiara din Polonia pentru consolidarea capitalului sau, prin vanzarea unei parti catre un partener strategic, subliniaza www.bankingnews.gr.

Pe baza planului Eurobank, sunt doua scenarii alternative pentru Polonia:
1) Sa astepte aprobarea Bancii Centrale Poloneze pentru a obtine licenta pentru banca, in timp ce reteaua sa extinsa are statutul juridic de sucursala a Eurobank in Polonia si nu subsidiara sau banca distincta. Din momentul in care obtine aprobarea va putea sa incheie parteneriat strategic cu o banca straina. Discutii au fost purtate cu HSBC, precum si cu alte banci. In ultimul timp, interes pentru Polonia au aratat BNP Paribas si Credit Mutuel.

Deoarece procesul de obtinere a aprobarii este de lunga durata,
2) Se analizeaza parteneriatul strategic cu o alta banca catre care Eurobank ar vinde o parte din activitatile sale in Polonia si ar ramane actionar strategic. Prin acest proces, Eurobank tinteste colectarea a peste 500 milioane euro, suma care a fi inregistrata drept capitalul propriu net in bilantul consolidat.
Sursa: www.bankingnews.gr