Grupul Eurobank a decis demararea infiintarii unei filiale Eurobank EFG Cipru in Rusia, dupa cum a anuntat din Lefkosia directorul executiv adjunct al bancii, Nikos Karamouzis.
Obiectivul Grupului este ca, intr-o prima faza, sa-si stabileasca prezenta in Moscova si St. Petersburg. Activitatea Grupului Eurobank in Rusia este estimata sa inceapa in urmatoarele 18 luni, ca urmare a timpului necesar obtinerii avizelor necesare si a aprobarilor autoritatilor locale.

De asemenea, prin intermediul EFG Eurobank Cipru, Eurobank urmareste consolidarea activitatii sale in Londra, avand in vedere ca prezenta semnificativa a cipriotilor si a grecilor in UK este estimata a crea perspective pozitive pentru dezvoltarea activitatilor bancare.

In acelasi timp, Cipru a fost selectat in scopul sincronizarii eforturilor de consolidare a activitatilor cross-selling intre bancile si companiile subsidiare ale Grupului, in tarile unde acesta este prezent.

Angajatii Eurobank si-au exprimat satisfactia cu privire la prezenta Grupului in Cipru prin intermediul Eurobank EFG Cipru, avand in vedere ca dupa 3 ani de prezenta in Cipru, banca a reusit ca in 2010 sa obtina un profit net de peste 30 milioane euro si sa puna bazele uneia dintre cele mai puternice banci de pe insula, atat in functie de portofoliul de credite, cat si cel de depozite.

Sursa: www.naftemporiki.gr