Din perspectiva analistilor financiari, pretul de vanzare al participatiei Eurobank in Polbank este corect, considerand tranzactia drept un pas important in directia consolidarii capitalului Eurobank.

Merrill Lynch estimeaza ca vanzarea a 70% din Polbank reduce nevoia de lichiditate a Eurobank, dar gradul de incertitudine al provocarilor interne ramane ridicat. Mentine recomandarea outperform si pretul tinta de 4,99 euro pe actiune.
Pe de alta parte, UBS mentine recomandarea neutral si pretul tinta de 5,70 euro pe actiune pentru Eurobank, mentionand ca deal-ul, a carui valoare este justa, imbunatateste indicatorul de baza al adecvarii capitalului cu 100 de puncte, adica peste 9%.
Tranzactia este perceputa pozitiv si de catre Credit Suisse, care isi mentine totusi rezervele cu privire la capitalul de baza al bancii.
In final, Goldman Sachs considera ca tranzactia va consolida profitul inainte de impozitare (EBIT) al Eurobank EFG cu 260 milioane euro si nu va afecta negativ veniturile nete ale bancii.

Sursa: www.bankingnews.gr